Dorul de casă…
În vremurile în care pâinea era pâine, când pastele ştiau ce este dragostea şi focaccia, sentimentele, când pizza era dorinţa şi supa pappa al pomodoro un cântec, când, pentru mama ce stătea în faţa cuptorului, a găti însemna misiunea de a bucura inima, ochii, stomacul şi dorinţa cu mancare bună.
Dorul de casă…
Când fragii se mâncau în luna mai şi broccoletti în ianuarie, ridichile şi lăptucile în aprilie, cicoarea sălbatică şi salata-mielului în februarie, când iulie era vremea piersicilor, a roşiilor si a pepenilor verzi şi când vinete se găseau chiar şi în septembrie, anhinare în martie, feniculi în noiembrie, varza creaţă şi racchi rossi în decembrie.
Dorul de casă…
Pe vremea când ardeii iuţi şi prunele, laptele de la vacă din grajd, ouăle din voliera ajungeau direct pe masă şi salamul… era o poveste, când aluatul cu ou se transforma, cu dibăcie, făină şi făcăleţ, în tagliatelle, iar mămăliga proaspătă cu cârnaţi are o regească, sub cerul înstelat.
Dorul de casă…
Când nu existau supermarketuri şi prăvălia era un zâmbet, iar eu eram îndragostit de fiica brutarului şi de chipul ei minunat, când târgurile şi pieţele erau adevărate evenimente mult aşteptate şi căutate în strai de sărbătoare: mai o vorbă, mai un pahar şi cumpărăturile dorite.
Cartea poate fi comandată de la Web: https://edituranomina.ro/
[…] Dorul de casă… În vremurile în care pâinea era pâine, când pastele ştiau ce este dragostea şi focaccia, sentimentele, când pizza era dorinţa şi supa pappa al pomodoro un cântec, când, pentru mama ce stătea în faţa cuptorului, a găti însemna misiunea de a bucura inima, ochii, stomacul şi dorinţa cu mancare bună. Dorul de casă… Când fragii se mâncau în luna mai şi broccoletti în ianuarie, ridichile şi lăptucile în aprilie, cicoarea sălbatică şi salata-mielului în februarie, când iulie era vremea piersicilor, a roşiilor si a pepenilor verzi şi… Citeste mai mult […]
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]